Skip to main content
Arthur Magnus

OVER ARTHUR'S GEWELDIG AVONTUUR ALS YOUNG CHRLY 2021

Mijn naam is Arthur Magnus, ik ben 25 jaar oud en afkomstig van Brussel, België. In september 2021 ben ik bij Fujitsu gestart in het Young Graduate Program. Momenteel werk ik als IT-consultant in onze Secure Cloud & Workplace Micro-Enterprise, waarbij ik focus op ons aanbod van Microsoft Azure en Power Platform.

Waarom heb je als pas afgestudeerde bij Fujitsu gesolliciteerd?

Arthur: Ik heb altijd al in een internationaal technologiebedrijf willen werken, want zo kan ik de wereld van morgen mee vormgeven. Ik zit net als de rest van mijn generatie in met het welzijn van onze planeet. Het is voor mij dus belangrijk dat we de wereld van morgen vormgeven met duurzaamheid in het achterhoofd. Een toekomstvisie die Fujitsu en ik delen! Het programma voor pas afgestudeerden bij Fujitsu heeft bovendien een geweldige reputatie. Ik kreeg niet alleen de kans om opleidingen specifiek voor mijn functie te volgen, maar ook om andere vaardigheden te ontwikkelen, zoals zelfbewustzijn, leiderschap, zakelijk inzicht en bedrijfskennis. Die zal ik allemaal goed kunnen gebruiken in mijn verdere carrière.

Ik zit net als de rest van mijn generatie in met het welzijn van onze planeet. Het is voor mij dus belangrijk dat we de wereld van morgen vormgeven met duurzaamheid in het achterhoofd.

Arthur Magnus

Hoe ziet een doordeweekse werkdag er voor jou uit?

Arthur: Tijdens de eerste zes maanden stonden opleidingen centraal. Ik kreeg de kans om op mijn eigen tempo lessen te volgen en de nodige certificaten te behalen. Naast die opleidingen volgde ik enkele collega’s tijdens hun werkdag. Zo heb ik geleerd hoe ik mijn pas vergaarde kennis in de praktijk kan brengen. Nu word ik steeds meer betrokken in projecten, wat supertof is!

Welke kansen heb je gekregen? 

Arthur: Ik mocht deelnemen aan het Azure Percept Bootcamp van Microsoft. Tijdens die bootcamp stelde Microsoft Azure Percept voor: een tool die het gemakkelijker maakt om complete Edge AI-oplossingen te creëren. Bovendien mocht ik als deel van een solution hack zelf een proof of concept ontwikkelen en voorstellen aan het team van Azure Percept. Ik heb ervoor gekozen om de nieuwe generatie van slimme koelkasten te ontwikkelen!

Met de Secure Cloud & Workplace Micro-Enterprise werken we momenteel ook aan de start-up Power Platform. Oplossingen die weinig of geen code vergen, het is volgens velen de nieuwste hype. Toen ik erover hoorde, zag ik dus mijn kans. Ik wilde hier deel van uitmaken en bood vrijwillig aan om te helpen deze start-up te doen groeien!

De waardevolste les die ik geleerd heb sinds ik bij Fujitsu werk, is dat je niet altijd hoeft te wachten op het juiste moment: creëer het zelf! Schrijf je eigen verhaal …

Waarom werk je zo graag bij Fujitsu?

Arthur: Aangezien ik in het midden van een wereldwijde pandemie bij Fujitsu begon, is de mogelijkheid om van thuis uit te werken het eerste wat in mijn gedachten opkomt. Fujitsu draagt het welzijn van zijn medewerkers hoog in het vaandel. Door ons te laten telewerken, tonen ze dat ze ons vertrouwen, en helpen ze ons om een beter evenwicht tussen werk en privé te vinden. Dat geeft ons welzijn een enorme boost.

En het leuke aan een internationaal bedrijf is dat ik kan samenwerken en praten met collega’s van overal ter wereld! Het is heel inspirerend om te zien wat we kunnen bereiken als we allemaal samenwerken!

Je hoeft niet altijd te wachten op het juiste moment: creëer het zelf! Schrijf je eigen verhaal ...

Arthur Magnus

Werken bij Fujitsu geeft je ook het gevoel dat je deel uitmaakt van een groter geheel. We werken allemaal samen aan een duurzamere wereld. Dat is de belangrijkste reden waarom ik bij Fujitsu begonnen ben!

Wil je meer weten over ons Young Graduate Program? Klik hier.

Leave a Reply