Skip to main content
Elena

Over Elena's geweldig avontuur als Young CHRLY 2021

Mijn naam is Elena Vizcayno en ik ben een 27-jarige Spaanse die in Brussel woont! Ik ging in september 2021 aan de slag in het programma voor pas afgestudeerden als projectmanager.  Momenteel werk ik aan meerdere projecten binnen de verschillende micro-ondernemingen en aan één intern project.

Waarom heb je als pas afgestudeerde bij Fujitsu gesolliciteerd?

Elena: Na het afronden van mijn master wou ik graag voor een internationaal bekend bedrijf met een programma voor pas afgestudeerden werken, omdat ik dat een geweldige manier vond om mijn loopbaan te starten. Hoewel Fujitsu niet het enige bedrijf is dat dit soort programma’s aanbiedt, wou ik deel uitmaken van de ongelooflijke transformatie die de wereld ondergaat, met technologie als drijvende kracht van die veranderingen. Bij Fujitsu zou die doelstelling werkelijkheid kunnen worden.

Fujitsu heeft ook een geweldige bedrijfscultuur waarbij de klant centraal staat, en de kernactiviteiten worden aangestuurd door waarden waarmee ik me kan vereenzelvigen, zoals empathie en vertrouwen.

Hoe ziet een doordeweekse werkdag er voor jou uit?

Elena: Mijn doordeweekse werkdag als projectmanager bij Fujitsu is erg boeiend omdat ik heel nauw kan samenwerken met mijn collega’s, maar ook met de klanten en de verschillende betrokken stakeholders. Het beheer van projecten houdt in dat ik zowel aan het financiële aspect als aan tijdlijnen en risico’s werk, om ervoor te zorgen dat we niet alleen aan de eisen van het project, maar ook aan de verwachtingen van de klant kunnen voldoen.

Bijna elke dag in het leven van een projectmanager is anders, wat het nog interessanter maakt!

Welke kansen heb je gekregen?

Elena: Hoewel ik nog niet zo lang bij Fujitsu werk, heb ik toch al de kans gekregen om aan veel verschillende activiteiten deel te nemen, zowel binnen als buiten mijn rol als projectmanager.

Ik ben betrokken bij de verschillende micro-ondernemingen, gaande van digitale transformatie tot applicatie- en multiclouddiensten, alsook cyberbeveiliging. In dat verband neem ik binnenkort deel aan het grootste cybersecurity-evenement van Europa!

Ik kan ook werken als vrijwilliger in een opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen waar Fujitsu als partner mee samenwerkt, of als begeleider in co-creatieworkshops met studenten Bedrijfskunde.

Waarom werk je zo graag bij Fujitsu?

Elena: Ik werk graag bij Fujitsu omdat ik vanaf het begin ownership van mijn loopbaan en ontwikkeling heb gekregen. Ik kreeg de kans om mijn loopbaantraject uit te tekenen, rekening houdend met mijn interesses en loopbaandoelen.

Op korte tijd kreeg ik verantwoordelijkheden en het vertrouwen om binnen een project te leveren, met de steun van mijn Fujitsu-collega’s, die altijd bereid zijn om een handje te helpen.

Er zijn ook veel mogelijkheden binnen het bedrijf om te groeien, en aangezien Fujitsu in veel verschillende sectoren actief is, is er altijd wel een nieuwe uitdaging of iets om te leren.

Ik vind ook dat Fujitsu een echt flexibel bedrijf is. De balans tussen werk en privé is geweldig en ik kan zowel op kantoor als thuis werken.

Wil je meer weten over ons Young Graduate Program? Klik hier.

Leave a Reply