Skip to main content
Melanie

Over Melanie's geweldig avontuur als young chrly 2021

Mijn naam is Melanie Wennberg, ik ben 25 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam, maar ben zo’n zeven jaar geleden naar Brussel verhuisd. In september ging ik bij Fujitsu aan de slag als projectmanager en ik startte ook meteen in het graduate-programma.

Waarom heb je naar een graduate-functie gesolliciteerd bij Fujitsu?

Melanie: Ik heb Kunst en Archeologie gestudeerd en daarna Politiek. Ik wou vervolgens weer een compleet nieuwe uitdaging, en die vond ik bij Fujitsu. Ik ging vooral op zoek naar internationale bedrijven die een traineeship- of graduate-programma aanboden, en dat van Fujitsu sprak mij het meest aan. Bovendien leek het me een interessante uitdaging om als projectmanager bij een IT-bedrijf te kunnen werken. IT en technologie worden namelijk alleen maar belangrijker in onze wereld, en ik kreeg het gevoel dat ik bij Fujitsu daar echt aan zou kunnen bijdragen.

Hoe ziet een doordeweekse werkdag er voor jou uit?

Melanie: Als projectmanager is geen enkele dag hetzelfde en komen er voortdurend nieuwe uitdagingen op je pad. En dat is wat ik zo leuk vind aan deze baan; het blijft altijd interessant! Op dit moment werk ik vooral mee aan projecten rond de ServiceNow Micro-Enterprise. Bij die projecten kom ik in contact met heel wat verschillende personen: klanten, maar ook collega’s. Verder houd ik onder andere de projectplanning, de financiën en de mijlpalen bij. Je wilt uiteindelijk altijd een kwaliteitsproject afleveren.

Welke kansen heb je gekregen?

Melanie: Ik kreeg van meet af aan een heleboel kansen om aan verschillende dingen te werken en mezelf te verbeteren. Ik kon heel wat opleidingen volgen, bijvoorbeeld een opleiding tot Scrum Master, maar ook een opleiding over IT Security Administration. Dankzij mijn functie krijg ik echt de kans om mijn horizon te verbreden en te proeven van verschillende dingen waar we in de onderneming aan werken.

Zoals gezegd, houd ik me nu vooral bezig met alles wat te maken heeft met de ServiceNow Micro-Enterprise, maar kan ik ook over andere onderwerpen bijleren, zoals cybersecurity. Zo mocht ik meewerken aan de Brusselse cybersecuritybeurs in mei!

Aangezien ik een politieke achtergrond heb, kon ik ook meehelpen bij een aantal projecten in verband met de Europese instellingen, wat zeer interessant was. Naast mijn eigen functie als projectmanager kreeg ik de kans om als Service Delivery Manager te werken voor een van onze klanten. Zo kon ik ontdekken of die functie ook iets voor mij is.

Waarom werk je zo graag bij Fujitsu?

Melanie: In de korte tijd dat ik bij Fujitsu werk, heb ik al enorm veel kansen en verantwoordelijkheden gekregen. Ik heb het gevoel dat ik zelf de touwtjes van mijn carrière in handen heb en kan ontdekken wat me het beste ligt. Dankzij de vele opleidingen kun je groeien en nieuwe dingen leren.

Daarnaast is Fujitsu erg mensgericht. Zo is er een zeer goed evenwicht tussen werk en privéleven en krijg je veel mogelijkheden om van thuis uit te werken … of zelfs in het buitenland. Ik heb ook het gevoel dat mijn collega’s altijd voor me klaar staan als ik met een probleem worstel. Ik kan dan ook altijd bij hen terecht met vragen.

Wil je meer weten over ons Young Graduate Program? Klik hier.

Leave a Reply